אפשר להבין דברים גם משאלות של אחרים

הרבה שאלות כבר הגיעו מאנשים ונשים ששקלו להתקבל לתוכנית הממוקדת של פולה רווח ויתכן שהתשובות של פולה כאן יענו גם לך.
אם לא נענית, כדאי לצלצל לפולה 052-5051929 או לשלוח את השאלה שלך במייל.

למה חשוב לעשות מדידות נוספות ולא להסתמך רק על משקל הגוף?

  1. שקילת הגוף היא מדידה מאוד כללית, אפשר להבין ממנה מגמה ותו לא. לצורך ההתאמה הבריאותית המדויקת אליך נדרשות מדידות אנתרופומטריות ואנו מבצעים אותן כאן. הן חיוניות במיוחד למי שרוצה לשפר פרופורציה מסוימת בגוף.
  2. יש באוכלוסיה אנשים בעלי משקל גוף תקין, אך עם רמה גבוהה של אחוזי שומן גוף – ברור שפה דרוש ניטור יותר מדויק ולא רק שקילה, כי המטרה היא לשפר את הרכב הגוף ולא רק לרדת במשקל.
  3. כשיש לך אחוזי שומן נמוכים, בדרך כלל לא נראה שינויים במשקל הגוף אבל חשוב להמשיך לנטר את השיפור בהרכבו.
  4. מדידת משקל הגוף בלבד אינה מאפשרת לאתר השמנת TOFI (פרטים על TOFI בשאלות הבאות).
  5. שקילה לא מבדילה בין השמנה תפוחית ויסצרלית לבין השמנה אגסית. השמנה תפוחית קשורה לעלייה בסיכון למחלות לב וכלי-דם.

מה החשיבות של מדידת היקף המותניים?

מדידת היקף מותניים מאפשרת הערכה של פיזור השומן ומשקף את רקמת השומן התוך-בטנית. היקף המותניים הרצוי הוא עד 88 ס"מ לאישה ועד 102 ס"מ לגבר. היקף גדול מהנ"ל נמצא כגורם סיכון לתסמונת מטבולית, כלומר סכרת, דיסליפידמיה, יתר לחץ דם ולמחלות כלי דם ולב.

כמה אימונים יש בכל שבוע?

האימונים מתקבלים כלינקים לקבוצת וואטסאפ, באפשרותך לעשות או/לדחות למועד אחר ולעשות כשנוח לך. ז"א, זה תלוי בך.

מה זו השמנת TOFI?

השמנת TOFI שהם ראשי התיבות של Thin Outside, Fat Inside (באנגלית - רזה בחוץ, שמן בפנים). אנשים אלו נראים (אך רק נראים) רזים מבחוץ ואף בעליBMI תקין. מצבורי שומן בתוך הגוף עלולים לגרום לבעיות בריאותיות ולכן חשוב לעשות מדידות היקפים כדי לאתר את הנ"ל ולהתייחס בהתאם. "שומן פנימי" זה העוטף את האיברים החיוניים (הלב, הכבד והלבלב), יכול להיות מסוכן יותר מאשר המצבורים הגלויים, אותם "צמיגים" או "ידיות אהבה", המתעבים מתחת לעור. בדרך כלל אנשים אלו יעלו במשקל תוך שיפור בהרכב גוף (העלאת מסת שריר).

מה ההבדל בין תוכנית האימונים שלך לבין תוכנית האימונים המתקבלת בחדר כושר?

בניגוד לחדרי כושר, היתרון הגדול שלי הוא שאינני נותנת שום הכוונה לפני שראיתי את בדיקות הדם שלך. לא פעם יצא לי לראות תוכניות אימון עמוסות מאוד לצעיר שמסתבר כסובל מאנמיה קשה. זה מסכן אותו מאוד (בעיקר מבחינה לבבית) והוא גם לא יקבל את התוצאות הרצויות מבחינת הרכב הגוף בזמן הרצוי לו כיוון שבאנמיה קשה – רקמות הגוף והשרירים, לא מקבלים את אספקת החמצן הדרושה לחימצון מספק. יש צורך לתת הכוונה תזונתית שתכסה מחסורים תזונתיים, במקביל עם יעוץ רפואי (מתן תוסף ברזל, ויטמין B12 באנמיה מגלובלסטית וכו') ובכיסוי רב-תחומי של הנ"ל הצעיר מקבל תוכנית ייעודית לשיפור הרכב הגוף. כמו כן, בגילאים האלה מתפתים לקנות המון תוספי תזונה שיעילותם מוטלת בספק ולפעמים אלה חומרים שלהם תופעות לוואי קשות. פה אני יודעת לכוון ולהסביר מה מיותר, מהן תופעות הלוואי המזיקות ואיך לעשות את זה בפיקוח. אחוזי ההצלחה של "נערי חדר כושר" הם גבוהים מאוד כי הם מגיעים עם רצון לשפר את הרכב הגוף בלי ה"בעיות" שאופייניות לאנשים מהאוכלוסייה הכללית. הם כבר "מביאים מהבית" את יכולת ההתמדה, את המשמעת, ואפילו מתלהבים לנסות תוכנית אימונים ותפריט תזונה חדש. הם אינם מתחבטים ברצונות סמויים לנטוש את הדיאטה וללכת לרבוץ על הספה ולהתחבא מתחת לתירוצים.

איך מתאימים נעליים ומה הם שלבי ההליכה? מחזור הצעד התקין?

פולה רווח: איך בוחרים נעליים? (בשלבים מתקדמים יותר של מחלה / מצב שברירי / ניוון ניתן להשתמש בסוליה עבה יותר - פה נלקח בחשבון גם מצב כללי האדם)

סרטונים לצפייה:

מבוא של המבוא
https://youtu.be/7ajDbrRBvhw

מחזור דריכה והליכה שלב 1
https://youtube.com/shorts/5tV_vVSHP10?feature=share
מחזור הליכה ודריכה שלב 2
https://youtube.com/shorts/wvmFF3ZWJ3U?feature=share
מחזור הליכה ודריכה שלב 3
https://youtube.com/shorts/dsSdjpn5mEo?feature=share